torsdag 31 januari 2013

Kalas!

Hallå!
Har varit full rulle hela dagen idag.
Var länge sedan jag kände mig superpigg klockan 7 på morgonen men prinsen sov bra inatt och han vaknade bara en gång så förhoppningsvis börjar det vända tillbaka till det normala igen och seperationsångesten hos honom verkar gå över sakta men säkert.
Började dagen med babygympa och det var lite roligt idag då tidningen var där och fotograferade och gjorde ett reportage. Alla barnen skulle dessutom få vars en lördag på familjesidorna :-) Synd bara att man inte var så förberedd och tog på sig de mest urtvättade träningskläderna och helt osminkad och rufsigt hår haha. Ska hur som helst bli skoj att läsa artikklen när den kommer i Skånska Dagbladet.
Efter träningen var det dags för prinsens första barnkalas. Min vän hade ordnat så fint och de fick till och med en liten gottepåse med smoothies, majskrokar o dricka. Så gulligt :-)











Nu ska jag göra lite tårtdekorationer :-)
Har fått en beställning på en doptårta lite längre fram men ska öva på en sak redan nu :-)
Många kramar

 

onsdag 30 januari 2013

Formen just nu och bästa magövningen


Halloj!
Har blivit en hel del träning på sistonde och jag börjar bli ganska nöjd faktist. Har fokuserat mycket på att stärka bålen och magen och en hel del intervallträning både på löpbandet så gott det går med benet och crossen samt en massa andra bra pass på gymmet.
Mitt stussmåt har minskat hela 11 cm sedan maj månad! Hittade en gammal lapp nämligen i gömmorna och smålog lite lätt när jag mätte stussen igen. Ibland får man vara sådär extra stolt över sig själv :-D

Lite skilnad på stussmåttett nu och i maj månad :-D






Idag blev det lite träninng hemma för att få tiden till att gå lite och tänkte visa den absolut bästa övningen, Plankan.
Plankan finns i många olika varianter men jag visar basic varianten till att börja med.
Ni ska dock göra den på någon matta eller mjukare underlag annars får ni ont i armbågarna.



För att göra det lite tuffare så kan man ta upp en arm

Sidoplankan

Om man vill ha det lite lättare så ställer man sig i denna positionen

Börja med att stå i 30 sekunder och på knä och inte på tå ifall du är otränad, vila i 30 sekunder. Gör detta 3 gånger. 
Öka tiden till 45 sekunder och slutligen 1 minut. Upprepa från början, stå i 30 sekunder, 45 och 1 minut. Gör dessa plankor dagligen. Kom ihåg att andas, att hålla andan skapar ett felaktigt buktryck.
Du tränar magens sidor, vader, lår och axlar.




Så här ska ni dock INTE GÖRA plankan:
INTE svanka 

Såååå.....fram med träningskläderna och tänk beach 2013 :-)
Och dessa övningarna är ju självfallet inte bara för syns skull utan det stärker kroppen, du får en bättre hållning och håller dig frisk längre.

Kram Maria

tisdag 29 januari 2013

Mmmmm vad gott!

Hallå!
Idag har det varit spinning på shcemat och lillprinsen fick följa med. Han skötte sig bra som alltid när vi är och tränar men igår var han som en ond mardröm från morgon till natt! Jag trodde min sista stund var kommen när han för 5:e gången kl 03 ställde sig upp i sängen och hoppade och gurglade. Bad till Gud, Jesus o alla andra i biblen typ men det hjälpte sådär :-D
Well well....resten av dagen har gått åt till att busa med honom och göra en väldigt god köttgryta som ni bara MÅSTE testa!

Ingredienser
För 4 personer
500 gr oxhögrev
2 skalade gula lökar
1 morot
2 burkar röda eller svarta kidneybönor
2 msk tomatpuré
800 gr krossade tomater
2 dl vatten
3 dl rött vin
1 påse Jättegott OXGRYTA Ancho Chili(Tina Nordströms goda kryddor som bla finns på Ica Maxi annars på jättegotts hemsida)

Anvisningar
Sätt ugnen på 160 grader
Skär köttet i grytbitar, klyfta löken och skär moroten i slantar
Bryn köttet och grönsakerna i en kastrull
Tillsätt de övriga ingredienserna, sätt på locket och ställ in i ugnen i cirka 1-1 ½ timme
Servera med t.ex. ett gott majsbröd, gräddfil och saltbakad potatis.

Smaklig spis:-)
Kram

måndag 28 januari 2013

En dagens för ovanlighetens skull

Hallå bloggisar!
Har verkligen inte gjort ett endaste smack idag förutom druckit en kopp kaffe med en vän och handlat på Netto. Skulle ha mjölk men det slutade med en chipspåse och allt annat som denna kropp inte ska ta del av. Åhhh varöför ska det vara så svårt att stå emot??
Har inte blivit så mycket dagens bilder i bloggen på sistonde men det blir så när man är mammaledig och går hemma mycket och myser men idag ser man hyfsat anständig ut så det fick bli tröja från New Yorker i en härlig vårgrön färg(ja det är rätt pinsamt att handla där då det är värsta tonårsaffären men ibland så kan man fynda där lite) jeans från favomärket G-Star och stövlar från Primeboot.



Vincents nya favoritsysselsättning. Att hjälpa mammam med disken ;-) Tröja från Me & I


Nu bär det snart av till gymmet för ett grymt bra pass av denna typen:

 

Ha en trevlig kväll!
Kram

lördag 26 januari 2013

Valet klart och dagens tårta

Hallå igen!

Jag tackar för era synpunkter angående valet av tröja :-) Jag har gjort mitt val nu men vad det blev får ni se när den anländer :-D

Jag lovade lägga in dagens tårta också så här kommer den :-)


Den ena pingvinen ser lite pittögd ut(eller rädd kanske haha) och den andra ser ut som om han har solbrillor eller nåt men det är bara jag som är extremt dålig på ögon men jag övar och övar och förhoppningsvis så blir jag bara bättre och bättre.

Nu ska vi käka Tinas köttgryta och dricka ett glas rött.
Ha en fortsatt fin kväll.
Kram

 

Hjälp mig välja!

Hallå!
Idag är det tårtbak på schemat igen, ytterligare en 1-års tårta. Den kommer jag visa i kväll eller imorgon för er som gillar mina tårtor :-)

Satt och spanade in en mass fina vårplagg. Skulle så gärna vilja ha ett nytt plagg till garderoben men har  sagt att jag ska prioritera pengarna till fallskärmshoppningen och till en kommande resa MEN ett plagg  ska jag unna mig(denna gången behöver jag en tröja/jumper) snarast och det får bli något av dessa finingar nedan som jag får tuppjuck på eftersom jag inte kan välja!
Vilket tycker ni är finast/snyggast om ni får välja till mig?

Odd Molly Absentee jumper

Odd Molly temtation jumper(Tintin style)


Hunky Dory Esential knit(Tintin style)

Yan 01 Cindstory(Tintin style)
Plack jumper Chillnorway
Ha en riktigt fin lördag allesammans!
Kram

 

torsdag 24 januari 2013

Åhhh ge mig fler timmar på dygnet tack!

Hallå!
Känns tråkigt att jag knappt har tid med bloggen mer än var o varannan dag men jag måste prioritera och familjen och träningen går i första hand. Jag behöver fler timmar! Kan man säga till han där uppe att fixa det??

Idag har jag ialla fall varit och träffat den andra tjejerna i föräldrargruppen då vi skulle ha lite genomgång av första hjälpen till barn. Var många, många år sedan jag var på en sådan genomgång så det kändes jättekönt att friska upp minnet ifall olyckan är framme och de sätter i halsen eller får andnöd.
Vincent tycker det är jätteroligt att träffa de andra barnen också men idag var det dockan som var mest intressant och han satt och höll den i handen en bra stund :-D
Hemma är det high life och han vill vara med överallt och känna på allt(ja och helst dra ner allt)
Idag kröp han in i duschen med kläderna jag precis satt på på honom när jag stod och duschade så det var bara till att ta av dem igen och låta han vara med..... mitt lilla hjärta :-)


Home situation....Hjälp jag kommer inte här ifrån. Hur gör man??
 :-D

Många kramar!

måndag 21 januari 2013

Vad glad jag är!!

Hej eller godnatt är det ju snart:-)
Sitter och tar igen mig efter ett kort träningspass ikväll med en hallonsmoothie och kollar Top model på tv.
Har fått så mycket beröm för mina tårtor och har fått beställning på en tårta till söndag, en födelsedagstårta och en doptårta! Wiii vad kul det är så idag har jag gjort en del figurer som ska pryda helgens tårta och samtidigt jagat en liten huligan som tvunget måste ställa sig upp överallt och han lyckas få extremt långa armar också. Hmmm underligt det där;-)
Sov gott med er:-)

söndag 20 januari 2013

Tapas och afternoon tea

Maaaaaat!!
Ja det är nästan det enda jag bekantat mig med denna helgen :-)
Kan man annat än älska små delikata tapas(spanska små rätter) eller att få avnjuta afternoon tea på ett fint, mysigt ställe med livemusik i bakgrunden? Nä det är helt underbart!
Har tryckt i mig spanska korvar, spanska köttbullar, fläskfilé med vitlök, oxfilé med någon skysås, friterad ost med basilikakräm, vitlöksbröd, oliver, choritzo, ostar, klyftpotatis med chiliaioli, scones med sylt, lemoncurd och clotted cream, tunnbrödsrullar, snittar, äpplekaka, chokladtryffel, tartelette med vaniljkräm, macarons(godaste jag ätit) och en himla massa te. Tror vi tog in 10 kannor te!
Ja ni förstår att denna kropp knappt orkar röra sig idag va?!




Sitter och väntar på att maken ska komma hem från sin snowboard tur så att jag kan åka och träna av mig alla godsakerna men först blir det lite tårtdekorationer som ska göras.
Kram!

lördag 19 januari 2013

Jag har en dröm

Godmorgon!

Nu är jag färdig med mina tårtjobb och denna gången blev det två tårtor till ett ett års kalas. Fick bli en tårta med lejon och så invigde jag min nya tyll från Wilton som man kan spritsa "gräs" med. Superkul tyll måste jag säga :-D


Jag har en dröm. En dröm om att en vacker dag få jobba enbart med att baka tårtor och cupcakes. Att få  utlopp för min kreativitet och pyssliga jag.
En dag hoppas jag att min dröm går i uppfyllelse även om det ska ta 2 år eller 10 år.
Vad har ni för drömmar. Hemliga eller något ni vill dela med er av?

Nu vankas det afternoon tea på Grand Hotell. Yummi!!
Många kramar

 

fredag 18 januari 2013

Jobb idag

Hej mina fina bloggisar!
Idag är det jobb på schemat hela dagen.
Har två tårtor som ska levereras imorgon till ett barnkalas :-)
Ikväll ska vi vara barnlediga och gå ut och äta gott.
Kram på er!